AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE

Za vas smo pripravili široko ponudbo avtomobilskih zavarovanj, vi pa boste izbrali tista, ki najbolj ustrezajo vrednosti vašega avtomobila, vašemu življenjskemu slogu in pridobljenim prometnim izkušnjam.

Vozniki z manj kot 3 leti vozniških izkušenj lahko sklenete samostojno zavarovanje Moja prva avto polica, ki ni vezano na vozilo, ampak na neizkušenega voznika.

Preverite prednosti, ki jih prinašDružinski popust in ugodnosti za izkušene voznike.

Z veseljem vam pripravimo ugodno in kvalitetno zavarovanje glede na vaše želje in potrebe.

Želim posvet Želim ponudbo

VEČ O AVTOMOBILSKEM ZAVAROVANJU

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z vozilom v primeru nesreče povzročite drugim. Zavarovanje je obvezno in ga morate skleniti pred registracijo vozila.

  • moč motorja (kW)
  • starost voznika
  • starost vozila
  • dosežen bonus
  • škodno dogajanje

 

  • Odkup prve škode
  • Odkup prve škode pomeni, da zavarovanec obdrži isti premijski razred kljub eni povzročeni prometni nesreči v tekočem zavarovalnem letu, ne glede na bonus, ki ga že ima. Če sami povzročite nesrečo, izgubite 15% bonusa, kar pomeni, da bo naslednje leto zavarovanje dražje. Z vključitvijo zavarovanja odkupa prve škode pa se ob obnovi izognete temu doplačilu, saj ne izgubite bonusa.

Ker obvezno avtomobilsko zavarovanje AO ne krije poškodb voznika, vam priporočamo, da poskrbite tudi za lastno varnost. Z nezgodnim zavarovanjem AO Plus ste kot voznik upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe, kadar ste v prometni nesreči udeleženi kot povzročitelj.

Z nezgodnim zavarovanjem poskrbite za odškodnino v primeru smrti ali invalidnosti voznika in ostalih udeležencev v vašem vozilu.

Zavarovanje krije večino škode, ki nastane na vozilu neodvisno od voznikove volje med upravljanjem ali v stanju mirovanja. Od zavarovanja avtomobilske odgovornosti se razlikuje v tem, da krije povzročeno škodo na zavarovančevem vozilu in ne škode, ki je povzročena tretjim osebam.

Odbitna franšiza

Odbitna franšiza je izražena v odstotkih in predstavlja delež škode, ki ga bo zavarovanec kril sam. Pri splošnem kasko zavarovanju vozil je franšiza, v kolikor je dogovorjena, določena v odstotku zavarovalne vsote (glede na nabavno vrednost novega vozila) in lahko znaša 0,5%, 1%, 2%, 4% ali 8%.

Zavarovanje je namenjeno lastnikom vozil, ki ocenijo, da zaradi nizke vrednosti vozila sklepanje splošnega avtomobilskega kaska iz stroškovnega vidika ni več smiselno in lastnikom vozil, ki zaradi visoke vrednosti vozila želijo še večjo stopnjo varnosti pri tveganjih, katerim je vozilo najpogosteje izpostavljeno.
Nekatera zavarovanja lahko sklenete skupaj z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti (AO) ali z zavarovanjem splošnega avtomobilskega kaska. Škode iz delnega kaska ne vplivajo na izgubo bonusa. Izbirate lahko med naslednjimi kombinacijami:

Z ustreznim paketom Avto asistence ste zavarovani za primere, ko je vozilo nevozno zaradi okvare, nezgode, kraje, težav s ključi ali gorivom doma ali v tujini.

Na kraju dogodka bomo opravili manjša popravila avtomobila ali ga pripeljali v najbližji servis. Vam in vašim sopotnikom bomo priskrbeli prevoz ali vsem pokrili stroške prenočišča.

Z Avto asistenco ste zavarovani tudi za nujno zdravljenje v tujini. Asistenco vam nudimo na področju celotne Evrope, prinaša pa omembne prednosti:

  • Kritje stroškov popravila pnevmatike v primeru njene manjše poškodbe ali ustrezen del stroškov nove pnevmatike v primeru večje poškodbe, do katere pride v Sloveniji.
  • Kritje stroškov zaradi točenja napačnega goriva vključuje stroške vleke vozila, prevoz zavarovancev, stroške praznjenja in čiščenja rezervoarja, cevovodov in opravljeno delo pri menjavi čistilca za gorivo.
  • Kritje predujma, kjer zavarovalnica založi denarna sredstva, če pride do večje okvare ali poškodbe vozila v tujini.

Zavarovanje je pri nas mogoče skleniti samostojno ali kot dodatek k zavarovanju avtomobilske odgovornosti oziroma kasko zavarovanju vozil.

KORISTNE POVEZAVE

E-PRIJAVA ŠKODE Kontakt

Ekskluzivni zastopniki za zavarovlanico GENERALI

KONTAKTIRAJTE NAS ZA POSVET ALI SKLENITEV ZAVAROVANJA

KONTAKTIRAJTE NAS ZA POSVET ALI SKLENITEV ZAVAROVANJA

 KONTAKT
 NASLOV
 DELOVNI ČAS

Ponedeljek - Petek:
08.00 - 12.00 - Pisarna
07.00 - 19.00 - Zastopniki